Waarom VEGAN kaarsen beter zijn!

Ethische en milieukwesties:

Veganistische kaarsen worden gemaakt zonder het gebruik van dierlijke producten, waardoor ze een meer ethische keuze zijn voor degenen die een veganistische levensstijl volgen.

Bovendien zijn deze veganistische kaarsen gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen, zoals duurzame sojawas en kokoswas, die mensen die milieubewust zijn aanspreken.

Kaarsen trekken altijd stof aan als ze in een winkel staan bijvoorbeeld. Daarom zitten er vaak stofschijfjes op, omdat te voorkomen.

Hiervoor gebruiken wij GROEIPAPIER waar leuke bloemetjes in zitten. Als de kaars op is kan je het potje vullen met aarde en het stofschijfje net 1 cm onder het oppervlak bedekken met aarde. Dan komen er leuke bloemetjes uit en heb je een tof plantenpotje!

ZERO WASTE!

Gezondheidsoverwegingen:

Traditionele kaarsen gemaakt van paraffinewas kunnen bij verbranding schadelijke chemicaliën in de lucht afgeven, zoals benzeen en tolueen.

Dit is echt niet goed voor je gezondheid, zeker niet als je graag vaak kaarsen brandt. Goedkope kaarsen zijn altijd gemaakt van paraffine was, je herkent het aan de glimmende was.

Veganistische kaarsen gemaakt van natuurlijke en niet-giftige materialen, zoals sojawas en kookwas en/of essentiële oliën, kunnen voor sommige mensen een gezondere keuze zijn.

Deze vegan wassoorten zijn mat en glimmen niet. Ze gaan overigens ook veel langer mee en branden rustiger!

Voordelen van aromatherapie:

Onze veganistische kaarsen zijn geparfumeerd met de hoogst mogelijke kwaliteitsgeuren, die aromatherapie-voordelen kunnen bieden, zoals stressverlichting, ontspanning en een beter humeur.

In onze “The Good Scent” lijn bieden we zelfs kaarsen aan die alleen met etherische oliën zijn gemaakt! Onze Lavendel variant staat al bij Loods5 in Zaandam.

Al deze voordelen kunnen veganistische kaarsen tot een zeer wenselijke keuze maken voor diegenen die prioriteit geven aan zelfzorg en welzijn.

Ondersteuning van kleine bedrijven:

Wij zijn een kleine, Hollandse ondernemer die met liefde onze veganistische kaarsen en andere producten maakt & verkoopt in Nederland.

Onze producten worden onder andere verkocht via; markten, Loods5 in Zaandam en Tica (groothandel) en binnenkort ook via het online Wholesale kanaal Orderchamp.

Hierdoor kunnen jullie als potentiële klanten ook gemotiveerd zijn om ons bedrijf te steunen door jouw producten hier te kopen.

Het ondersteunen van kleine bedrijven kan helpen om lokale economieën te versterken en ondernemerschap te bevorderen.

Onze sieraden lijn; het ‘Zero Waste’ verhaal

Onze home decor producten; de schalen, kandelaars, zeepbakjes etc worden gegoten in mallen. We houden dan altijd resten over en voorheen werden deze weggegooid.

Dat vonden wij super zonde, maar nu gebruiken we deze resten om onze sieraden te maken!

Niet alle sieraden zijn gemaakt van restmateriaal. De tube armbanden bijvoorbeeld zijn een leuke aanvulling op onze collectie oorbellen, armbanden en kettingen.

De gouden, nikkelvrije hangers, kettingen en oorstekers worden ook ingekocht om de oorbellen tot een mooi resultaat te kunnen maken.

Zo is onze sieraden-lijn groter geworden en hebben reeds veel klanten er veel plezier van!

Alle producten zijn handgemaakt in Holland